Soms komt alles samen: privé problemen, problemen op je werk, hoeveel kan een mens dragen? grijp in vóór het te laat is en vraag om hulp, laat je kwestbaarheid zien en vindt oplossingen. Ik wil je daar graag bij helpen, in alle vertrouwelijkheid.

  • Je kunt humeurig, depressief of zelfs ziek van worden van al dat getob over die problemen. Dat kost energie en je vergeet te genieten van het leven. Financiële problemen, relatie op de klippen, contact met de familie op scherp, ruzie met de baas of collega’s, bang om te falen of gewoon met jezelf in de knoop
  • In onze gesprekken verkennen we de problemen, de oorzaken en de mogelijke oplossingen. Belangrijk is om snel weer in je kracht te komen, je oude ik. Herontdek wat je goed kunt, leuk vindt, wat geeft je energie?
  • Soms blijkt wandelen en praten een heilzame werkwijze, soms moet je gewoon oefenen, iets aanpakken en proberen. Dan maken we daarvoor een concreet plan en hervind je een perspectief.
  • Soms kan je heel goed bij het lokale maatschappelijk werk terecht of via een werkgever bij het bedrijfsmaatschappelijk werk. Maar niet iedereen voelt zich daar thuis.
  • Ik luister goed en stel vooral vragen, soms open maar soms ook direct en confronterend, zeker als ik het nodig vind je een spiegel voor te houden, niet altijd leuk maar wel leerzaam.